Sült édesburgonya mézzel és fűszerekkel: Egyszerű, de nagyszerű köret vagy snack

Az édesburgonya természetes édessége, a méz finom simítása és a fűszerek pikáns karaktere együtt egy különleges ízélményt nyújtanak. Ez a recept kiváló választás azok számára, akik szeretnének egy kis változatosságot vinni az étrendjükbe anélkül, hogy bonyolult receptekkel bajlódnának.
Sült édesburgonya mézzel és fűszerekkel: Egyszerű, de nagyszerű köret vagy snack

Hozzávalók:

2 nagy édesburgonya

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál méz

1/2 teáskanál őrölt fahéj

1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Friss rozmaring vagy kakukkfű (opcionális)

Előkészítés:

Kellékek:

Sütőpapírral bélelt tepszi

Nagy tál a keveréshez

Keverőkanál vagy spatula

Konyhai ecset (a méz felviteléhez)

Elkészítési lépések:

Előmelegítés: Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (392°F).

Édesburgonya előkészítése: Mossuk meg alaposan az édesburgonyákat, majd vágjuk őket kb. 1 cm vastag szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk.

Fűszeres olaj elkészítése: Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a fahéjat, a szerecsendiót, sót és borsot. Ha szeretnénk, adjunk hozzá friss rozmaringot vagy kakukkfüvet extra ízért.

Édesburgonya bevonása: Dobáljuk be az édesburgonya szeleteket vagy kockákat a fűszeres olajos keverékbe, győződjünk meg róla, hogy minden darab egyenletesen be legyen vonva.

Sütés: Terítsük szét az édesburgonya darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsin, ügyelve arra, hogy ne legyenek túlzsúfolva. Süsük 25-30 percig, vagy amíg az édesburgonya meg nem puhul és a szélei aranybarnára nem sülnek. Félidőben forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süsse meg minden oldalukat.

Tálalás: Miután elkészült, hagyjuk néhány percig hűlni, majd tálaljuk melegen.

Tálalási tippek:

Köretként: Tálaljuk a sült édesburgonyát mézzel és fűszerekkel grillezett húsok vagy halak mellé.

Snackként: Fogyasszuk önállóan, mint egészséges nassolnivalót, esetleg egy kis frissítő joghurttal vagy tejföllel a tetején.

Variációk:

Pikáns változat: Ha szeretnénk egy kis csípősséget is adni a fogáshoz, adjunk hozzá egy csipet cayenne borsot vagy chilipelyhet a fűszeres olajhoz.

Édes változat: Extra édességért szórjunk a sütés vége felé egy kevés barna cukrot vagy mézet az édesburgonyákra, és hagyjuk karamellizálódni az utolsó pár percben.

Ez a sült édesburgonya mézzel és fűszerekkel recept egy egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy bevonjuk az édesburgonyát az étrendünkbe. Az ízletes és egészséges fogás minden korosztály számára kedvező választás, amely garantáltan gyorsan az étkezési rutin részévé válik.

Kapcsolódó cikkek

Sült édesburgonya mézzel és fűszerekkel: Egyszerű, de nagyszerű köret vagy snack

Sült édesburgonya mézzel és fűszerekkel: Egyszerű, de nagyszerű köret vagy snack

A sült édesburgonya mézzel és fűszerekkel egy egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és tápláló fogás, amely tökéletes köretként vagy egészséges snackként szolgálhat.